
کتاب میانارتباطهای مدارهای مجتمع با نگاه به فنّاوریهای نوظهور، نوشته دکتر محمدحسین معیری، دانشیار دانشکده مهندسی برق (الکترونیک و مخابرات) دانشگاه شهید بهشتی و دکتر سهیلا غروی همدانی، استادیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی کرمانشاه، منتشر شد.
این کتاب برای نخستین بار در سال 1403 در 274 صفحه در قطع وزیری و در انتشارات دانشگاه شهید بهشتی منتشر شده است و با قیمت 1.650.000 ریال عرضه میشود.
با پیشرفت فنّاوری و کوچک شدن ابعاد تراشههای مدرن، میانارتباطها که از مهمترین اجزای سازنده مدارهای مجتمع هستند، اهمیت ویژهای یافتهاند؛ ازاینرو، کتاب میانارتباطهای مدارهای مجتمع با نگاه به فنّاوریهای نوظهور با هدف تفسیر مفاهیم و مؤلفههای اساسی مرتبط با میانارتباطهای روی تراشه نوشته شده و گامبهگام مراحل مدلسازی و ارزیابی و بهبود عملکرد میانارتباطها در آن تشریح شده است.
در این کتاب و در پنج فصل، نویسندگان پس از تشریح کامل مبانی میانارتباطهای روی تراشه، مؤلفههای کارایی و قابلیت اطمینان میانارتباطها را بررسی کردهاند. با توجه به کوچکسازی فنّاوری و افزایش چشمگیر تراکم افزارهها در سطح سیلیکون و همچنین، کاهش ولتاژ تغذیه در فنّاوریهای کوچکتر و بهطور خاص در فنّاوریهای زیر 10 نانومتر، مدلسازی دقیقتری برای تحلیل خطوط میانارتباط لازم است. ازاینرو، در ادامۀ کتاب مدلسازی، تحلیل و ارزیابی ساختار و کارایی مدارهای مبتنی بر میانارتباطهای مسی، نانولولۀ کربنی و نانونوار گرافنی در ابعاد زیر 10 نانومتر بهطور جامع بررسی شده است. علاوهبر مباحث پایهای دربارۀ میانارتباطها، به مباحث پیشرفتهتر ازجمله فرایند ساخت میانارتباطها، اثرات همشنوایی و راهکارهای مقابله با آن، اثر پوستی و مهاجرت الکترونی نیز پرداخته شده و عملکرد میانارتباطها در منطق سهارزشی و نیز در مدارهای مجتمع سهبعدی سیگنال مخلوط که حساسیت بیشتری به نویز دارند، در حضور تغییرات فرایند مطالعه و ارزیابی شده است و میانارتباطهای نوظهور و چالشهای پیش روی مجتمعسازی آنها نیز معرفی شده است. مبانی میانارتباطهای نوری، بیسیم، فرکانس رادیویی و امواج سطحی و چالشهای موجود در زمینۀ طراحی و ساخت این میانارتباطها نیز ازجمله مباحث مطرحشده در کتاب است.
این کتاب برای استادان و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی رشتههای مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر مفید و کاربردی است و میتواند گامی مؤثر در راستای تحقیقات روز و معتبر دانشگاههای جهان باشد.
دانشجویان و علاقهمندان میتوانند برای خرید این کتاب به دفتر فروش مرکز نشر آثار علمی دانشگاه شهید بهشتی واقع در ساختمان فنّاوری اطلاعات (IT)، طبقۀ همکف مراجعه کنند یا ازطریق وبگاه این مرکز برخط سفارش دهند. همچنین خرید فایل الکترونیک کتاب نیز از وبگاه «فیدیبو» و «طاقچه» امکانپذیر است.